Dincat, AMMFEINA i Aprenem reben el premi #FPCAT pel projecte d’acreditació de competències a través de l’experiència laboral en CET o empreses d’inserció

Dincat, AMMFEINA i Aprenem reben el premi #FPCAT pel projecte d’acreditació de competències a través de l’experiència laboral en CET o empreses d’inserció

El passat dimecres 15 de juliol, les associacions Dincat, AMMFEINA i Aprenem van rebre el premi #FPCAT en la categoria ‘Bones pràctiques a empreses i altres entitats’, pel projecte pioner d’acreditació de competències a través de l’experiència laboral en CET o empreses d’inserció.

En un acte en format telemàtic, organitzat pel Consell Català de Formació Professional i presidit pel conseller d’Educació, Josep Bargalló, i el conseller de Treball, Chakir El Homrani, 14 empreses, entitats i professionals van ser premiades per les seves contribucions significatives a la construcció d’una formació professional de qualitat a Catalunya.

Marta Xatruch, representant de Formació de Dincat, va ser l’encarregada de recollir el premi en nom de les tres entitats i d’explicar l’èxit obtingut amb el programa, impulsat el 2018 amb l’objectiu que les persones amb discapacitat intel·lectual, amb problemes de salut mental o amb trastorn de l’espectre autista que treballen en centres especials de treball i empreses d’inserció poguessin acreditar les seves competències professionals a partir de la seva experiència laboral. Un pas endavant molt important cap al reconeixement de les capacitats d’aquests col·lectius, que ara poden assolir les competències necessàries exigides en els certificats de professionalitat, donant-los l’oportunitat de millorar la seva ocupabilitat.

Xatruch va aprofitar l’ocasió per recordar que “ara, més que mai, és imprescindible donar suport a la formació, a la capacitació d’aquests col·lectius amb especials dificultats, per millorar la seva inserció laboral i garantir que no es quedin enrere”. En aquest sentit, Xatruch  reclama que “cal ser innovadors, implementar noves metodologies per aquests perfils, pels quals la formació pràctica és molt important. La formació dual adaptada seria un bon exemple”.

En aquest context, cal recordar que, a Catalunya, la taxa d’atur de les persones amb especials dificultats se situa en el 43%, en un grup de població en què només el 30% resta dins la població activa. Això representa que, tan sols una de cada tres persones amb discapacitat d’especials dificultats està treballant. Per aquest motiu, és important reforçar l’ocupabilitat d’aquestes persones, oferint-los oportunitats, formació i programes que protegeixin el seu dret a l’accés al mercat de treball.

Podeu veure l’acte d’entrega dels premis #FPCAT en aquest enllaç.