Mobilització del 31 de gener

Mobilització del 31 de gener

El 31 de gener del 2019 ha passat a ser una data històrica pel nostre sector per haver-se dut a terme la primera de moltes mobilitzacions de les entitats associades a l’AEES Dincat. Podem afirmar sense cap mena de dubte que es va tractar d’una mobilització històrica que va treure al carrer a més 4.500 persones disposades a lluitar per una millora del finançament dels Centres Especials de Treball que garanteixi el dret al treball de les persones amb discapacitat. El crit dels participants era unànime: exigir els nostres drets i exigir solucions urgents, reals i eficients.

L’impacte generat d’aquesta primera mobilització ha estat molt significatiu. A nivell de xarxes socials, el dia 31 de gener es van enviar gairebé 1.300 tuits amb el hashtag #SalvemElsCETS, amb una audiència al voltant de 280.000 persones i amb pràcticament un milió d’impressions. A més, durant el mateix dia de la mobilització i en dies posteriors els mitjans de comunicació es van fer ressò de la nostra acció, arribant a comptabilitzar-se una quarantena d’impactes (veure recull d’impactes).

Aquesta primera acció ens ha permès fer-nos visible tant al territori, com a les xarxes i als mitjans de comunicació. La voluntat del sector és mantenir les mobilitzacions setmana rere setmana sortint al carrer i aixecant la veu fins que la supervivència dels CETS estigui garantida i el dret al treball de les persones amb discapacitat estigui preservat al cent per cent.

Veure vídeo resum de la mobilització

Deixa un comentari