Anuari de l’Ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya 2018

Anuari de l’Ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya 2018

El passat 22 d’octubre es va presentar l’Anuari de l’ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya 2018. Aquesta és ja la quarta edició d’aquest estudi elaborat per La Confederació i enguany els resultats obtinguts tornen a demostrar el pes de les organitzacions no lucratives com a actor significatiu al mercat laboral.

De fet, l’estudi confirma que el volum d’ocupació que genera el Tercer Sector Social continua creixent per quart any consecutiu i, de fet, s’ha acostat al nivell màxim assolit abans de la crisi econòmica. Actualment dóna feina a 94.500 persones, gairebé un 10% més que el 2014. L’estudi també mostra un increment de la proporció de contractes indefinits però deixa palès que la contractació a temps parcial és més elevada que al conjunt del mercat laboral, degut en bona part a les característiques específiques dels serveis i les activitats i, en un 42% dels casos, respon a la voluntat expressa dels professionals.

Les dades mostren com el perfil de la persona contractada al sector és el de dona de 36 a 45 anys. La prevalença de les dones es manté en les mateixes xifres que l’any passat, el 74% de la contractació en el Tercer Sector Social és a dones.

Pel que fa a la inclusió, el Tercer Sector Social apunta a ser un sector inclusiu i integrador respecte la contractació de persones amb discapacitat. Sense tenir en compte els Centres Especials de Treball, l’any 2017 un 9,2% dels contractes s’han fet a persones amb discapacitat, davant el 0,2% del conjunt del mercat laboral català.

L’Anuari també recull els principals reptes de futur del sector. Destaquen la millora de les condicions laborals, la necessitat de disposar de més recursos econòmics i la millora del model de col·laboració amb les administracions públiques per a la provisió de serveis d’atenció a les persones.

Resum executiu de les principals dades 

Informe de resultats complert

 

 

 

Deixa un comentari