NP | DINCAT presenta a Girona, el “Llibre Blanc per a la formació, ocupació i treball de les persones amb discapacitat i especials dificultats als centres especials de treball de Catalunya”.

NP | DINCAT presenta a Girona, el “Llibre Blanc per a la formació, ocupació i treball de les persones amb discapacitat i especials dificultats als centres especials de treball de Catalunya”.

L’entitat, demana que davant del nou augment del SMI, al menys es mantinguin les subvencions del 55% per a les persones amb discapacitat intel·lectual

Divendres 24 de gener, la Sala Noble de la Cambra de Comerç de Girona va acollir, davant de 40 persones, l’acte de presentació del “Llibre Blanc per a la formació, ocupació i treball de les persones amb discapacitat i especials dificultats als centres especials de treball de Catalunya”.

El Sr. Jordi Fàbrega va obrir l’acte animant als assistents a afrontar els reptes de país des de la unitat i el treball conjunt, i a caminar plegats cap a una societat justa i digne. El Sr. Manel Palou, President de DINCAT, va agraïr el recolzament, de la Cambra i l’Associació IURA per a l’organització de l’esdeveniment i expressant la voluntat de DINCAT de treballar conjuntament amb la resta d’actors per redirigir la situació del sector.

En la benvinguda també va participar el Sr. Jordi Solé, cap del Servei d’Atenció a les Persones del Departament d’Afers Socials i Famílies a Girona, que va posar l’administració a disposició de totes les entitats que treballin per la inserció laboral i va defensar que el Llibre Blanc és una eina bàsica per a encara els reptes de futur del sector.

La Sra. Pepita Perich, gerent de la Fundació Ramón Noguera i membre de la Junta de DINCAT va presentar, conjuntament amb el Professor Joan Fontrodona el contingut de l’estudi elaborat entre IESE i DINCAT. Tots dos varen remarcar les fortaleses del sector i van fer una breu pinzellada de les dues dimensions en les que treballa l’estudi. Un aspecte a destacar que va remarcar el  Professor Fontrodona, és la necessitat que l’augment del SMI vagi acompanyat de mesures adequades per no tensionar la viabilitat dels centres especials de treball.

Finalment, Carles Campuzano, director de DINCAT va encoratjar als assistents a fer xarxa amb altres actors de la societat. En aquest sentit, Campuzano considera que la presentació a la seu de la Cambra de Comerç és un primer pas. El director, va anunciar que s’està treballant en poder definir un paquet de mesures a aplicar per tal de fer realitat l’objectiu que dibuixa el Llibre Blanc.

Descarregar nota de premsa

Deixa un comentari