Entitats de l’AEES Dincat són premiades amb la Creu de Sant Jordi i les Medalles d’Honor de Barcelona

Entitats de l’AEES Dincat són premiades amb la Creu de Sant Jordi i les Medalles d’Honor de Barcelona

Les entitats de l’AEES Dincat estem d’enhorabona i és que ens els darrers deu dies hem rebut importants reconeixements públics.

La primera de les entitats que rebia aquest reconeixement va ser la Fundació Aspronis, que va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2019. Es tracta del màxim reconeixement que atorga la Generalitat de Catalunya en defensa del país. Parlem d’un premi molt merescut que reconeix la tasca que la Fundació porta a terme des de fa 50 anys, apostant per l’atenció i inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual de la Selva i el nord del Maresme.

Pocs dies després l’Ajuntament de Barcelona va aprovar les Medalles d’Honor de la ciutat i vam conèixer que l’Inout Hostel Barcelona i la Directora General de l’Associació Esclat, Lola de la Fuente, havien estat premiats.

Tots dos premis estan més que justificats. D’una banda, a l’Inout Hostel Barcelona se li reconeix la tasca integradora i social d’inserció laboral de persones amb discapacitat i el compromís amb l’entorn i la sostenibilitat. D’altra, la Lola de la Fuente ha estat reconeguda per la seva tasca com a presidenta de la Fundació ESCLAT i pel seu compromís en la defensa dels interessos de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.

Aquests reconeixements posen de manifest la gran tasca que realitzen les entitats de l’AEES Dincat i els professionals que hi formen part. Entitats i persones que amb transparència, qualitat, professionalitat, excel·lència i compromís treballen de forma incansable per construir un futur millor que garanteixi l’exercici dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Però, malauradament, el futur al que s’enfronten entitats i persones amb discapacitat és incert a causa de la manca de finançament públic. Des de l’AEES Dincat esperem sincerament que reconeixements com aquests, que posen en valor la nostra aportació a la societat, contribueixin a aconseguir les millores en el finançament que, de forma reiterada, estem demanant com a sector.

Deixa un comentari