Presentació Pla de formació 2019

Presentació Pla de formació 2019

El passat 20 de febrer el Palau Macaya va acollir l’acte de presentació institucional del Pla de formació de l’AEES Dincat de l’any 2019.

L’acte va ser inaugurat per la Marta Xatruch, vocal de formació de l’AEES Dincat, que va recordar la importància que té la formació i com aquesta ha d’esdevenir un pilar estratègic de qualsevol organització, especialment d’aquelles que es dediquen a l’atenció de persones.

La Marta va donar pas a la Joana Frigolé, psicòloga, coach i conferenciant, que va presentar la ponència “Com generar emocions i relacions poderoses”. La Joana ens va recordar la importància de partir de les fortaleses d’un mateix i dels èxits assolits, deixant de banda totes aquelles creences que ens limiten, oblidant el passant que ens condiciona i rebutjant les pors que frenen les nostres inquietuds de millora.

Segons la Joana existeixen cinc emocions ben identificades que són les que acaben marcant la vida d’una persona. La primera és la por, una emoció de futur que en petites dosis ens pot ajudar perquè equival al seny o a la cautela, però que portada a l’extrem ens pot arribar a paralitzar. La segona emoció és de present, la ràbia. En petites dosis és l’energia, la fermesa; però quan es descontrola pot acabar sent ira. La tercera és una emoció de passat: la tristesa, una emoció que ens permet superar el dol i que donada la facilitat de sentir-la acaba utilitzant-se en excés. La quarta emoció identificada és l’alegria, una emoció de caire visceral que es tradueix en somriure i en eufòria. I finalment l’amor o la tendresa, emoció entesa com a reconeixement i valoració.

Tal i com apuntava la coach, la vida no és una línia recta sinó que són processos on acaben jugant totes i cadascuna de les emocions identificades. En aquest sentit, tot comença i tot acaba però tot torna a començar. Només assumint aquesta premissa es pot arribar a ser feliç. Per aconseguir-ho la Joana identifica un seguit de creences que ens limiten i que cal superar o donar-les la volta:

–       Les obligacions: accions que nosaltres mateixos ens imposem i que ens poden arribar a angoixar sense que sigui necessari perquè al final hem sigut nosaltres mateixos els que ens les hem autoimposat.

–       La híper-responsabilitat: una responsabilitat portada al extrem i que també ens hem autoimposat a nosaltres mateixos i que ens acaba convertint en persones controladores.

–       La gestió del temps: cal canviar la concepció que tenim del temps i pensar que cada moment és únic i que no tornarà mai més.

–       Els defectes, els punts febles i les mancances: no existeixen com a tals, sinó que són fortaleses mal gestionades i/o portades a l’extrem.

–       La indecisió permanent: no hem de veure les decisions com encertades o fallides sinó com a part d’un procés d’aprenentatge.

–       L’excés de les necessitats: deixar de banda el “necessito” i apostar pel “m’agradaria”.

Finalitzada la ponència, el Víctor Galmés, gerent de l’AEES Dincat, va presentar els resultats del departament de formació del 2018. Els resultats obtinguts van en la línia dels darrers anys i es confirma la tendència observada que apuntava a un major pes de la formació incompany sobre la formació oberta. Seguidament es va presentar el pla de formació del 2019, destacant la programació de nous cursos com “Eines síntesi d’avaluació per a l’elaboració de plans de suport”, “Estils de comunicació. El model Bridge”, “Com empoderar a les persones. Autonomia i lideratge” o “Anàlisi de dades per presentar memòries” entre d’altres. Enguany s’han programat un total de 41 cursos que sumats als tallers laborals configuren una àmplia i variada oferta formativa.

Per concloure l’acte, els assistents van poder gaudir d’un dinar networking a càrrec del càtering Ésbo de la Fundació Rubricatus, entitat associada a l’AEES DINCAT.

 

Deixa un comentari