El contracte reservat: una eina d’inclusió social

El contracte reservat: una eina d’inclusió social

L’AEES Dincat, en col·laboració amb la FEICAT (Federació d’empreses d’inserció de Catalunya) i l’ACM (Associació Catalana de Municipis), celebrarà durant les properes setmanes quatre jornades orientades a posar en valor el contracte reservat, una figura específica de la contractació pública que facilita la inclusió social i l’accés a l’ocupació de les persones amb discapacitat i/o en situació o risc d’exclusió.

La tècnica de la reserva de mercat origina el mandat que tant l’Administració General de l’Estat com la Generalitat de Catalunya i els ens locals fixin un percentatge mínim de reserva en els procediments d’adjudicació de determinats contractes o de determinats lots d’aquests a centres especials de treball. Des de l’AEES Dincat volem contribuir a sensibilitzar a les administracions locals per a què utilitzin la contractació reservada per garantir la inclusió social, prioritzant especialment la contractació de persones amb especials dificultats.

El missatge que volem transmetre a través d’aquestes jornades és que el contracte reservat és una eina clau d’inclusió social que ens permet avançar cap a una contractació responsable amb alt impacte social, de qualitat i que premia la inserció de persones amb discapacitat intel·lectual en la contractació pública. Volem posar en valor que una contractació inclusiva és una iniciativa eficaç per afegir valor humà, social i econòmic a la pròpia activitat contractada i una iniciativa, a més, que respon a un mandat legal clar i positiu.

Objectius de la jornada

  • Informar dels beneficis de la contractació pública reservada
  • Informar de com aplicar aquesta contractació pública reservada
  • Compartir bones pràctiques
  • Fomentar el networking entre les entitats i els ens locals
Destinataris
  • Representants polítics de les administracions públiques locals
  • Personal tècnic dels serveis jurídics i d’intervenció dels ens locals
  • Entitats socials

Tarragona, 4 d’octubre. Inscripcions

Lleida, 8 d’octubre. Inscripcions

Barcelona, 9 d’octubre. Inscripcions

Girona, 10 d’octubre. Inscripcions

Deixa un comentari