Treballem en la definició d’un nou model de col·laboració público-social

Treballem en la definició d’un nou model de col·laboració público-social

Els serveis públics d’atenció a les persones són un àmbit d’actuació especialment sensible a causa de la vulnerabilitat dels col·lectius als quals es dirigeixen: infants, joves, gent gran, persones amb discapacitat, col·lectius amb risc d’exclusió social, entre d’altres.

Com a entitat representativa de les entitats no lucratives que atenen a persones amb discapacitat intel·lectual, volem ser partícips i corresponsables en la construcció de les noves polítiques socials. Per aquest motiu, formem part del Grup de Treball de Models de col·laboració publico-social articulat per la Confederació, per treballar amb la resta d’agents de l’economia social no lucrativa i la mateixa Administració, en la construcció compartida d’un posicionament, discurs i visió del Tercer Sector Social davant de totes aquelles qüestions vinculades a aquest àmbit.

Entre els objectius del Grup hi ha el seguiment de les iniciatives legislatives entorn la concertació i contractació pública de serveis d’atenció a les persones; l’elaboració de propostes i la identificació/definició de models adequats al Tercer Sector Social i la identificació de bones (i males) pràctiques en aquest àmbit.

Entre els membres del Grup hi ha representants de Creu Roja Catalunya, Cooperatives d’Iniciativa Social – Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), CAE – formació i serveis socioculturals, Federació d’entitats d’Assistència a la Tercera Edat sense afany de lucre (FEATE), Federació d’Entitats d’Atenció i d’Educació a la Infància i l’Adolescència (FEDAIA), Fundació Escolta Josep Carol, Fundació Pere Tarrés, Fundesplai, Moviment Laïc i Progressista, Patronal ECOM, Unió Catalana de Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç – UCCAP, Agrupació Catalana de Centres per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual, i AMMFEINA, entre d’altres.

Un dels aspectes que estem treballant molt especialment és la definició d’un nou model per a la prestació de serveis a les persones que, atenent  la vulnerabilitat dels col·lectius als quals s’adrecen, permeti preservar-ne la qualitat, la sostenibilitat i la viabilitat.

Continuarem informant sobre els avenços aconseguits i confiem que el Grup sigui un bon instrument al servei del Tercer Sector i l’Economia Social.